Vse kategorije

Prednosti izvlečka kurkume

Čas: 2023-04-07 Ogledi: 50

Izvleček kurkume v zadnjem času pridobiva pozornost kot naravno in učinkovito zdravilo za različne zdravstvene težave. Ta močan izvleček se že stoletja uporablja v tradicionalnih kitajskih, ajurvedskih in južnoazijskih medicinah za zdravljenje vnetnih stanj, prebavnih težav in celo raka.

Novejše znanstvene študije potrjujejo zdravilno moč izvlečka kurkume. Raziskave kažejo, da ima spojina, ki jo najdemo v kurkumi, kurkumin, protivnetne, protibakterijske in protiglivične lastnosti. Poleg tega ima tudi antioksidativne učinke, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred oksidacijskimi poškodbami, kar vodi do bolj zdravih celic in tkiv. Študije so pokazale, da lahko kurkuma pomaga zmanjšati vnetja v telesu, kar lajša bolečine in nelagodje, povezano s stanji, kot je artritis ali druga bolezni, povezane s sklepi. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da kurkuma pomaga pri prebavi, saj zmanjšuje želodčne težave in podpira razgradnjo maščob, kar lahko izboljša prebavo in zmanjša napenjanje.

Ugotovljeno je bilo tudi, da ima ekstrakt kurkume lastnosti za boj proti raku. Raziskave so pokazale, da kurkumin pomaga pri boju proti rakavim celicam in preprečuje njihovo razmnoževanje in širjenje. Pomaga tudi krepiti imunski sistem, zaradi česar je močno orodje za uporabo v boju proti raku.

Protivnetne lastnosti izvlečka kurkume lahko pomagajo tudi pri obvladovanju simptomov različnih bolezni srca in ožilja, kot sta visok holesterol in visok krvni tlak. Prav tako naj bi zmanjšal tveganje za možgansko kap in srčni infarkt.

Izvleček kurkume lahko pomaga izboljšati kognitivno in splošno zdravje možganov, zmanjšati simptome depresije in izboljšati spomin. Študije so pokazale, da lahko kurkuma celo zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen.

Končno je bilo ugotovljeno, da izvleček kurkume deluje proti staranju kože. Kurkumin pomaga izenačiti ton kože in zmanjša gube ter zmanjša vnetje in hiperpigmentacijo.

Če povzamemo, izvleček kurkume je neverjetno močno in vsestransko zdravilo za različne zdravstvene težave. Ima protivnetne in antioksidativne lastnosti ter pomaga pri zniževanju holesterola in krvnega tlaka, izboljša kognitivne funkcije in kožo. Iz teh razlogov ne preseneča, da kurkuma.

Slika prikazuje nekaj izdelkov iz izvlečka kurkume na Amazonu in videli bomo, da je izvleček kurkume zelo priljubljen.

111

Države z največjim povpraševanjem po ekstraktu kurkume so Indija, Kitajska, ZDA, Nemčija, Združeno kraljestvo, Japonska, Norveška, Kanada, Singapur in Turčija.

Kakšne so morebitne koristi uživanja izvlečka kurkume?

Potencialne koristi uživanja izvlečka kurkume vključujejo izboljšano prebavo, zmanjšano vnetje, zmanjšano tveganje za bolezni srca in boljše kognitivne funkcije. Poleg tega so raziskave pokazale, da je lahko izvleček kurkume koristen tudi za zdravje kože in pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi. Obstaja veliko resničnih zgodb ljudi, ki so videli pozitivne rezultate jemanja izvlečka kurkume. Na primer, ena oseba je poročala o olajšanju bolečin v sklepih, potem ko ga je jemala vsak dan nekaj tednov, drugi pa je lahko znižal raven holesterola. Poleg tega so nekateri po jemanju opazili izboljšano zdravje kože, boljšo prebavo in izboljšano kognitivno delovanje.

Pogosti miti o izvlečku kurkume

Pogosti miti in napačne predstave o izvlečku kurkume vključujejo: da lahko zdravi vse bolezni; da je »čudežna hrana«. Poleg tega nekateri ljudje morda zmotno verjamejo, da lahko izvleček kurkume nadomesti zdravila, ki jih predpišejo zdravniki. Vendar nobena od teh trditev ni podprta z nobenim znanstvenim dokazom.

Kje kupiti izvleček kurkume?

Xi'an Faitury Bio-Tech Co., Ltd. je obsežno znanstveno in tehnološko podjetje, ki se osredotoča na raziskave, razvoj, proizvodnjo in prodajo naravnih rastlinskih izvlečkov, nudimo izvleček kurkume najvišje kakovosti z možnostmi v razsutem stanju in OEM, prav tako našim strankam nudimo storitve zasebnih blagovnih znamk, ki lahko prinesejo udobje njihovemu poslovanju.

Ker vsi poznamo morebitne zdravstvene koristi uživanja izvlečka kurkume, izberite tovarno, kot je mi, kot zaupanja vreden vir izvlečka kurkume.

● Xi'an Faitury Bio-Tech Co., Ltd

www.faitury.com 

● Dodaj: T3-2503, North gate of Wanxianghui, Keji 1st Road, High-Tech Zone, Xi'an, Shaanxi, Kitajska

● Kontaktirajte nas:

Oscar Jia

whatsapp: + 8615891483939

e-naslov: [e-pošta zaščitena]

Karen Wu

whatsapp: + 8617791623995

e-naslov: [e-pošta zaščitena]

Niki Jang

whatsapp: + 8618291403523

e-naslov: [e-pošta zaščitena]